your ads here

advertisement

Domov » Nezaradené » Vhodná kombinácia vína a jedla

Vhodná kombinácia vína a jedla

Publikoval 0 Komentár(e)

Veľmi dôležitá je kombinácia jedla a vína aby chute hrali so sebou, aby to čo má vyniklo a ulahodilo Vašim chuťovým pohárikom.

 

ODRODA TYP POKRMU

 

Muller Thurgau – Studené predkrmy s ovocím, šaláty a zeleninové jedlá,hydina, tvrdý syr a ovčí syr.
Veltínske zelené – Svetlé mäso,ryby, hydina, zeleninové pokrmy, tvrdé syry.
Rýzling rýnsky – Predkrmy,ryby, teľacie, bravčové,tavené syry,polotvrdé a polotuhé syry.
Rýzling vlašský – Ryby, jemné paštéty, hydina,tavené a tvrdé syry.
Chardonay – Ryby, morské mäkkýše, hydina, mäkké syry s mytou kôrou.
Sauvignon – Údené ryby,hydina s ovocím. Syry polotvrdé, polotuhé, kozí a ovčí.
Tramín červený – K dezertom a predkrmom ovocného typu.
Svatovavřinecké – Výraznejšie úpravy mäsa, údené mäso. Hydina s tmavším mäsom (hus, kačka,morka), polotvrdé, polotuhé syry, kozí a ovčí syr.
Frankovka – Tmavé mäso výraznejšej chuti, korenené úpravy, k mäkkým syrom a mytou kôrou a tvrdým syrom.
Modrý portugal – Tmavé mäso, drobná zverina (zajac, bažant, jarabica). Kozí a ovčí syr.
Rulandsé modré – Zverina,mäkké syry s ušľachtilou bielou plesňou, alebo s modrou plesňou.

Kategórie

Nezaradené

Komentáre boli uzatvorené